Mer glede med golfen din med utstyr som passer! Ta en Custom Fitting da vel…

Da har vi spilt 4 runder med Daikin Onsdagsgolf og med et litt mer strengere oppsett så havner du ikke i «kompisball» uten må ta det som serveres fra golfbox. Du møter nye medlemmer som du ikke kjent innen og ja, enligt meg, en succe. Det som på ingen som helst måter er en succe er når jeg ser litt på spill, valg, og ikke minst utstyr.

«Dude» du kunne hatt det så mye mer morsomt fra start!

Idag fredag har jeg greppet om 6 køller fra 2 medlemmer. Den ene medlemmen, en dame, spilte med en driver som var lengre en min !! Jeg kikket litt på kølle hodene til disse 2 medlemmene og Jesus, snakka om variabel treffbild på hode. Sky marks på hode og en såle som ikke sett dagens lys på flere år. Grepp som var like glatte som et såpet hode til Average Joe eller PM Jensen:) Fikset det jeg kunne men skjønner at ikke alle har det (syke ?) forholdet til utstyr som meg 🙂 Dette er så lett o gjøre noe med… Ikke bare går det mye baller men så mye mer moro du hadde hatt med golfen din med litt mer fokus på hva du gjør med det du har i bagen!

Du har store muligheter og få til en endring uansett hcp. Mange trur en Custom fitting er for de gode spillerne. Glem det! Blir som å tru at de gode spillerne ikke starter sesongen med å gå igjennom GOBBS som det jobbes med på Veien Til Golf… Back To Basic funker alltid! På klubb treninger har DU mulighet og få låne klistremerker som viser treffbilde på hode, vi har økter med Flightscoope der vi ser tall på din sving og enkelt kan korrigere en del der og da til det bedre.

Tenk litt mer på dette fremover-ta i bruk den hjelp du kan få på Holtsmark. Snakk med gutta i proshop eller ring/maila meg, vi er der for DEG!

Holtsmark GK har nå på søndag en Demo dag med Callaway der DU har mulighet og få testet litt forskjellig men ikke minst få litt råd om hva som kan passe deg. Ikke la denne sjanse gå fra deg.

Noen mener kanskje jeg er noe «Biased» nå men da må det presiseres at jeg for noen år siden sa de nå berømte orden «jeg skal aldri eie et callaway produkt» Der og da riktig da jeg var Titleist lover, nå venter jeg på mine nye Callaway jern etter 4 år med Ping. Valg tatt etter grundig testing-ta sjansen du med!

Neden er det et inlegg jeg skrev for et år siden, med betraktning i alle vår nye medlemmer så tåler dette dages lys i år med. Du som lest det-les igjen for dette er bra greier og jeg husker jeg samlet mye kilde info innen jeg skrev dette…. Utstyrs candy fra en Geer geak 🙂 God lesing!

Garmin Mars 2022
Know Your Numbers-første vei til utstyr som passer og leverer det best for DEG

Valg av Fitting

Du følger med på nyheter du, ønsker deg noe nytt, men trenger du det egentlig, det du trenger er kanskje ikke det du ønsker? Tough call det der og trenger insikt. Jeg har ikke tall men trur kanskje noe av det feteste og mest ønskede er en ny driver, men for mange kanskje behovet er noe helt annet? Så tenk igjennom nøye innen for disse gutta er ikke bare club fitters, de er selgere med!

Det finnes ulike måter og ha en custom fitting på. Vanlig nå er at større butikker som f eks Golfshopen tilbyr en Custom Fitting i prisen av det du kjøper, de har de fleste merkene og du står fritt og prøve etter eget ønske. Veldig bra! En annen måte er «Demo day» da et klubbmerke har en demo av årets nyheter, men kun 1 merke. Er du fan av merket er det ok. Ofte føregår fitting på en range på klubben utendørs som er veldig bra da du ser ballflykten.

dispersion
Dispersion-spredning på slag, den er viktig…

Her er noen erfarenheter fra meg. Hvis du bruker en fitter fra butikk du er nøyd med, bruk han videre, bli kjent og få førtroende for denne, ikke hoppa rundt og shoppa. Min fitter på Golfshopen har jeg hatt i 5 år og er godt kjent med han og han vet hva jeg liker og ikke liker. Han kan si meg et sanningens ord-dette er ikke noe for deg! Eller-denne bør du prøve….

Jeg hadde en fitting med Titleist og deres representant, det var en fitting som var en øye åpner for meg vedr wood og hybrid, ingen tvil om at de gutta som kommer med sitt merke er de som kan mest om den kølla og de kan virkelig tweake kølla så den passer meg bedre. Den fittingen lært jeg mye om min egen sving

Hva du en velger så er det noen ting du bør tenke på. Du er ny eller gammel i gamet-her kommer en liten godtpose på ting du bør ta med in i en fitting

1. Lær noe om din sving du ikke vet

Følg nøye med på som kommer opp på skjermen av info og av det din fitter sier. Her får du kanskje beskjed om at du treffer ballen litt på tåen av kølla, eller kanskje noe lavt. Dette er bra info så følg med-lær deg noe om din sving du ikke vet, da vet du hva du kan jobbe med på range når du slår baller

numbers
Tall er KUNG-Knew Your Numbers

2. Spør om hvordan din kølle kommer bli byggd.

Følg med på de spec dere kommer fra frem til og spør hvordan klubban kommer bygges. Hvis du ønsker kølla litt kortere, hvordan bibeholde svingvekt? Hvordan påviker det nye grepet jeg ønsker Hva kommer jeg oppleve med et lettere skaft? Spør ivei! HVIS den kølla du tester sitter som et skud-spør om å få kjøpe den. Husk de er selgere med:) Desto mere dere vet om spec ju mer close kommer du med din nye kølle-garantert!

3. Re-test

Begynn med din gamle kølle og få litt tall og feel, deretter starter jobben med og finne en bedre fit. Når dere er i mål så tester du på ny din gamle kølle. Du skal da merke forskjell som er verdt pengene for et nytt inkjøp. Lurt og si ifra om dette i begynnelsen av fittingen, en god fitter syns dette er lurt. Han vill selge deg noe som passer bedre en det du har idag.

4. Få med all data

Når dere er ferdige, prøv å å med deg alt av data og tall fra din fitting, det er gull verdt ved en senere annledning, ikke minst i din trening

Flightscoope
Få med så mye du kan fra din fitting av tall…

5. Stol på deg sjøl og dine instinkter

Etter en fitting så skal du vare storfornøyd og føler du underveis i fittingen at det kommer opp noen «uggler i mosen» så si ifra om det-du er kunden. Du må stole og føle på det dere komme frem til er riktig for deg, så følg dine instinkter. Føles dette bra=GO Føles det ikke helt ok=NO GO

Custom build bevis
Så kommer`n-din nye kølle, perfekt for nettop deg!

The Verdict

En dårlig sving slår alltid en bra klubba. En fitter klarer som en kjøregel gjøre mye med ballflykt «Nord og Syd» Launch, spinn, flex etc. Svingfeil kan han ikke korrigere-det er viktig å få med seg. Riktig nok kan dere finne køller som motvirker en slice, eller en hook men det er brister som finnes i din sving. En fitter finner det som kan funke for deg og hva som ikke funker og du må følge opp med trening. Så en Custom Fitting er ikke en Quik fixs men en veldig bra måte og få utstyr som passer nettop deg! Din nye kølle må føles lik den som du har demo på-det er nøkkeln på en god fitting!

Caj Holm

Caj Holm

Wärmlänning, kom til Norge 1998, startet med golf i 2003.... Kom til Norge grunnet idretten og Eliteserie trener Innebandy.....

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

-6°C
Broken clouds
tirsdag
100%
07:24
Min: -6°C
987
17:41
Max: 0°C
SE 1 m/s
onsdag
5°C
-0°C
torsdag
3°C
0°C
fredag
3°C
1°C
lørdag
1°C
-4°C
søndag
2°C
0°C
mandag
2°C
0°C
tirsdag
0°C
0°C

Banetilstand

Anlegget er stengt for sesongen