Noen gode tips infor sesongs starten på Holtsmark

Nå nærmer seg sesongen på Holtsmark og flere baner på Østlandet har begynnt å åpne. Her kommer noen tips du kan se på innen sesongstart som kanskje kan hjelpe deg til en lavere score, flere gode slag og mer moro med golf!

Se over bagen din

-Ta ut alle køller og sjekk over alt, ikke minst  vurdere hvor mye du bruker hver kølle, Kanskje er det noen du ikke bruker men egentlig bare er der av vane?

-Vurdere nøye om det er noen kølle du ikke liker eller mestrer-den må ut av bagen fort som fy, golf er svårt så hvorfor gjøre det vanskeligere når du kan gjøre det enklere med utstyr som passer deg.

-Se på det lange spillet-hvordan ser det ut med køller mellom driver og J:5. Kanskje har du en 5:er wood og en hybba som går like langt, det er ikke uvanlig. Kanskje  følge opp med en ny hybba og ta ut wooden? Eller ha en 5 og 7 wood som blir alt mer populært. Går nok ikke få det enklere en med en 7 wood. Prøv det og jeg garanterer du blir imponert. Man ser faktisk flere spillere på tourene teste ut dette nå for gjøre ting enklere. Og de er lissom best i verden på golf 🙂

-Ikke minst se over køllene, sitter feruler på plass,  er grepen fortsatt bra eller har de blitt slitt. Rust på skaften? Gå over og shina utstyret, jeg har voks på hodene til mine wooder og polerer skaft fri for ev rust. dette får jeg igjen med rene køller og får en bedre pris når jeg ev selger….

Be The Wedge Guy

UANSETT hvem du er-her er det mye å gå på for spillere på ALLE nivåer! Men du trenger kanskje og tenke litt annerledes eller få forståelse for hva forskjellige wedger kan gjøre for ditt spill. Her oven ser du 2 st 56 gr, ofte kalt sandwedge, for meg så fungerer disse 2 veldig annerledes. Du har sikkert hørt ordet gapping der du skal utgå fra grader på pitch og bygge deg oppover med ca 4-6 gr mellomrom. men har du hørt noe om forskjellige grinds og bounce?

Wedgene oven er fra Titleist og er som sagt på 56 gr. Den til venstre har en Bounce på 14 gr og den til høyre har en bounce på 8 gr og en litt mer åpen sule i bak på hodet. Grindsen (sulesliping) heter F og M og er Titleist sin versjon på dette. Alle OEM har sin egne betegninger for sine grinds men det bygger på samme principp og alle fabrikat gjør dette bra på sitt vis-her er det du som avgjør hva øyet ditt liker….

The Secret Sauce

På FULLE slag som du ofte gjør med en sk Gap wegde-bruk MYE bounce. 

På 1/2 og 3/4 svinger in mot green og kanskje rundt med-bruk MINDRE bounce og ha mulighet for og åpne kølle hode isteden!  

Videre å tenke på, spiller du ofte på en myk bane er det alltid bedre med mer bounce for ikke greve ned kølla. Er det isteden tørrt og hardt så er det lurt med mindre bounce, ellers kan kølla faktisk studse litt.

HVIS du varierer oppsettet noe i bagen med grinds (såleslipning) og grader på bounce så kommer du alltid ha flere alternativer uansett bane og forhold!

 

Her neden ser du klart hva det handler om-den øvre wedgen med 14 gr bounce har hele sålen i «bakken» der den bakre delen hindrer at kølle grever ned seg.

Wedgen lengre ned med 8 gr bounce er mer rund i bak av såle og da kan den åpnes litt mer og øke loft for et høyre slag (flopshot)

Til slutt

Håper du fikk litt mer forståelse og egne tanker rundt hvordan en bag kan se ut og hva som kan påvirke dine valgt. Lurer du på noe så send en mail så svarer jeg gjerne på det jeg kan eller tar reda på det du lurer på.

Caj Holm

Caj Holm

Wärmlänning, kom til Norge 1998, startet med golf i 2003.... Kom til Norge grunnet idretten og Eliteserie trener Innebandy.....

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

19°C
Overcast clouds
søndag
37%
02:06
Min: 7°C
992
20:30
Max: 21°C
SSE 4 m/s
mandag
22°C
8°C
tirsdag
22°C
7°C
onsdag
25°C
12°C
torsdag
26°C
9°C
fredag
25°C
11°C
lørdag
22°C
8°C
søndag
24°C
11°C

Banetilstand

Provisorisk green på hull 14