Driver test-hva har skjedd siste 5 år?

Test 2022 h covers

Så her på slutten av sesongen fikk jeg litt tid over og tenkte ta en liten test da jeg jobbet MYE med min driving i år. Litt mimring da jeg i 2020 gjorde en ordentlig fitting på min første Callaway driver-FLASHEN!!

The Flash forandret mye på synet mitt på driving og ikke minst utviklingen som vart. Ofte hør vi alle om «10 more yards» eller «Our longest driverer ever» etc.

MEN når du står der på tee og det er litt tight eller spennende da må du stole på det du holder i. Du må stole på deg selv og det kommer ofte innafra og kalles for følelse! God følelse eller ikke god-du ser tegninga o vit forskjellen, ikke sant?

Så min test gikk kun ut på en ting

-Hvordan slår Feeling VS Numbers ut i virkeligheten?

Testen skulle vise seg gi noen interesanta svar….

Modellene  jeg testet er  (med år de kom ut i parentes)

-Callaway Epic Flash (2019)

-Callaway Maverik Max (2020)

-Callaway Epic Max LS (2021)

-Callaway Rogue ST Max (2022)

Da er det bare og si som en SAS pilot-Nu Kjør Vi 🙂

Test 2022 hoder

Her ser vi testens modelller, kult (eller ikke) å se at noen farver går igjen, riktig nok i noen bedre nyanser 🙂

Epic Flash 2019

Rimelig stor overgang fra tradisjonell Titleist 917 til denne farvepalletten. MEN den har et hode som er helt nydelig at adressere og mange muligheter og justere ball banen samt en større sweetspot en Titleisten.

Husker godt jeg følte det var mye mer moro å drive med denne-mere Bang For The Bucks lissom 🙂

Notater

-Høy Lyd utafor sweetspot

-Åpen/neutral ved adressering

-De gode treffen er veldig gode

-Tå treff blir høy og mot høyre.

Numbers

Test 2022 Flash numbers

Maverik Max 2020

Igang med 2:e sesong med Flashen så kom Maverik serien og den måtte jeg teste, hadde kjøpt en 7:er wood i Maverik og var nysgjerrig på denne. Blev en del testing og blev fort forelsket i Maverik Max hodet og blev det hode jeg spilt med siden vår 2021, til juli 2022. Med denne kølle fikk jeg gradvis opp lengde og swing speed betraktelig. (3:e slag i Numbers drar ned snitt veldig)

Notater

-Lavere lyd en Flash (muted)

-Mykere feel og større sweetspot

-Holder misser mye bedre

-Lang og mer forlatende en Flash

Numbers

Test 2022 maverik numbers

Epic Speed Max LS 2021

Så var det ny lansering av Epic serien- Nå Epic Speed. Denne serie testet jeg og Average Joe grundig og var da veldig imponert over nettopp Max LS modellen med lav spinn. Average Joe hadde denne som gamer hele forrige sesong! Jeg kjørte hardt med Maveriken og noen runder med min gul/grønne Flash.

Et år senere var jeg ikke like imponert..

Notater

-Lav ballbane

-Tung og få opp i luften

-Veldig lang når du har fart

-Får ut mer mph i swing speed

Numbers

test 2022 Epic max LS

Rogue ST Max 2022

Lanseringen av denne gikk litt under min radar da jeg var så fornøyd med min Maverik. Average Joe må ha hatt litt tid over for etter grundig test en rolig dag på Holtsmark i juni så var det virkelig en engasjert Average Joe som ringte og hadde blitt forelsket i denne. Så jeg testet og han fikset etterhvert et hode til meg. MEN jeg slet skikkelig, lenge med og finne god følelse og riktig skaft samt adapter instilling. Men en em bak på range så fann jeg kombinasjon og instilling og da satt det!

Notater 

-SUPER rak!

-Mest forlatende driver jeg testet.

-Bra lav lyd med soft følelse over hele hode.

-Føles stengt ved adresering (her slet jeg)

-Må pegges noe høyre

-Slicer`n desidert beste venn men det går fint og slå en cut med denne med.

Numbers

Test 2022 Rogue ST Max numbers

Test 2022 Adreserering av boll

Alle modeller med en ball som er adressert ved hode

test 2022 gamer shafts 2022

Mine gamer skaft som jeg bytter litt på.

Test 2022 gamer shaft

Testen skaft Project X EvenFlow Riptide 60 gr R flex.

Garmin G 80 hull 2 skojboll

Numbers fra min godt kjente Garmin G 80.

Det er den som vi bruker under den populære «skojboll» på hull 15.

The Verdict

Jeg startet å si at denne testen handlet mye om å bekrefte min følelse vs prestanda. Her ser vi helt klart at den modell som eier «Numbers» er Epic Mx LS. Den føles «harsch» et uttryck som er vanlig blant oss Gear Geeks. Alltså motsvarigheten til bra feel uten mer stout og stiv. Den jeg mener har best feel er uten tvil Maverik og var den modell som endret mye av min driving og jeg blev mye mer trygg fra tee. Så Feel VS Prestanda gikk ikke hand i hanske her nei-hva hadde du valgt? Jeg er ikke i tvil. Feel bygger selvfortoende som på sikt gir deg de xtra yardsen 🙂

Så kom denne Rogue ST Max modellen som påminner mye estetisk om Maverik og har mye av feelingen til den modellen men med enda mer «forgivness» Den er litt stengt og du må tveake den litt, jeg er litt flatt i svingplanet og spiller med -1 tomme, mer måtte jeg åpne hode litt men samtidig gi litt mer loft, løsning blev og pegge litt høyre og teste rundt på forskjellige instillinger og jeg merkte stor forskjell. Svingen endrer seg litt under sesongen og med en «adjustable» driver så er det dumt og ikke endre litt under veis og teste ut forskjellige instillinger. Holtsmark har spilts ganske hard og med mye rull i år og da kan man f eks stille ned driver en grad for litt mindre spinn og mer rull. Nå derimot trenger vi carry og kanskje litt mer loft-du har muligheten, bruk den!

Så hva har skjedd på 5 år?

Ikke mye i lengde men sweetspot har blitt mye større og misser på ulike deler av hode taper ikke noe direkte lengde lengre! Så dagens drivers går definitivt rakere. Samtidig finnes det så mye flere valg da hver OOM kommer med minst 3 modeller av samme serie så her er det utrulig viktig og få testet skikkelig. Blir litt som Get Fitted or Get Fu…..

Kan ikke si nøye nok hvor viktig skaftet er, selve motorn, alt for mange spiller på for stiffe skaft og går miste om lengde og feel. Generell kunnskap om dette er for dårlig og man «trur» noe man «sett» eller «lest» eller «hørt» men IKKE testet.

Skal du slå lengre med driver er enkleste måten og bygge opp din swing speed. 1 mph er ca 1,5 m!

Deretter se til at du har en driver som passer din swing og som du liker.

Det er veien til bedre driving kommende sesong 🙂

 

Picture of Caj Holm

Caj Holm

Wärmlänning, kom til Norge 1998, startet med golf i 2003.... Kom til Norge grunnet idretten og Eliteserie trener Innebandy.....

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

20°C
Clear sky
lørdag
41%
04:33
Min: 9°C
990
21:58
Max: 22°C
SSE 2 m/s
søndag
24°C
8°C
mandag
20°C
12°C
tirsdag
23°C
11°C
onsdag
23°C
11°C
torsdag
23°C
10°C
fredag
24°C
10°C
lørdag
0°C
0°C

Banetilstand

Golfbiler kun på grusveier