I Kikkerten Til Admiral-Den Glemte Medlem

Admiral tar pulsen på klubbens medlemmer og det som skjer ellers i golfverden.

Det Glemte Medlem

Velkommen til 2024 og snart en ny sesong på Holtsmark. Kommende sesong skal Admiral med god støtte fra media avdelningen til herregruppen bidra med litt sprekere innslag på hjemmesiden. Her kommer du møte våre medlemmer og her kommer du få lese litt om golf generellt.  Det er ingen master oppgave som presenteres da Admiral er en enkel gutt fra Wermland. Tanken er mer av litt lettere lesestoff som skal underholde deg og kanskje inspirere deg videre samt i noen tillfeller også få fine tips til en bedre golfopplevelse.

Idag kjør vi en viktig debatt og prøver og se litt ut av oss selv. Du ser dem på hver klubb, gjengen på 55 +. Ikke en hullplassering de ikke har en mening om, alle som spiller tregt får høre det, sanden til høyre i bunker på hull 17 var litt bløt, ikke minst så var det 5 lipouts og 3 stk 3 putter som eller hadde gjort runden perfekt. Og når det er sagt så må vi husker på at kaffen er for dyr og det er for lite i koppen og egentlig så burde noen gjøre noe med det som noen annen har ansvar for men alle har en mening om alt.. Velkommen til Holtsmark  som ny medlem? ? En gjennomsnittlig klubb i idretts Norge….

Som ny medlem møter vi ulike grupperinger og den gjengen på 55+ og er den gruppen i golf norge som desidert har det best. De er godt inne i klubb, de kjenner alle, de får høre om alt og kommer så og si ut på bane når det passer.

Jeg er med i denne gruppen, jeg mener sikkert mye og er sikkert mye for noen og beklager det, men elsker vår klubb Holtsmark! 

Denne ingressen er veldig satt på spissen men spørsmålet kvarstår-hvordan møter vi nye medlemmer og hvordan opplever nye medlemmer første møtet med Holtsmark?

Vegard Lyngvi Sand er i kikkerten i dag, og representerer dagens målgruppe. Jeg har hatt formånen og trene og spille sammen med VLS og det er en ekte gentleman og god golfer som gjester Admiral denne uke. 

VLS

Harde fakta er : Vegard Lyngvi Sand 42 år, medlem i Holtsmark siden August 2020 Hcp: 5,9 MEN hva er myke fakta og fun fact om deg?

Er en aktiv Drammenser, som er flasket opp og trives best i diverse idrettsgarderober og sportsmiljøer. Jobber til daglig som sivilingeniør i Sandvika, og er samboer med Sigrid, som hevder hun har blitt en golf-enke etter pandemien. Hun har nok litt rett i det. Jeg oppdaget heldigvis/dessverre golfsporten altfor sent, så jobber hardt med å konvertere den gamle bandysvingen til en duganes golfsving.

Glad i å løpe langt, og har etter hvert ganske mange maraton i beltet, men stive løpehofter og en forsøksvis smooth golfsving, er dessverre en fryktelig vrien kombo.

 

Du er en relativt ny medlem iblant alle oss gamle ørner, hvorfor begynte du ratta hjulen mot Sylling City og Holtsmark?

Startet opp litt tilfeldig med en kompis sommeren 2020, da pandemien kansellerte alt av fotball, skirenn, løp osv. Han bor i Asker, jeg i Drammen, og vi hadde vi hørt mye fint om Holtsmark, så da møttes vi på «midten».

Jeg setter for øvrig stor pris på samarbeidsavtalen, for det blir en del ettermiddager på Drammen gk, selv om jeg foretrekker å reise til Holtsmark når jeg har tid. Har etter hvert spilt mange baner i Norge, men synes Holtsmark står seg svært godt i forhold til de fleste.

Et nytt medlem bør vare veldig velkommen in i klubben vår og klubben og dess medlemmer bør ta imot nye medlemmer med åpne armer og et stort sin.

Hvordan var din ærlige opplevelse å bli medlem i Holtsmark?

Jeg har ingen erfaring med miljø og engasjement i andre golfklubber, men synes folk flest er veldig imøtekommende og hyggelige på Holtsmark. Og så liker jeg at det er litt mer laidback her, enn et par av de andre stedene jeg har spilt.

Jeg startet opp sammen med en kompis, og kjente et par av medlemmene fra før, så har stort sett hatt «faste» spillepartnere. Men tipper jeg hadde følt meg litt lost i starten hvis jeg ikke hadde dette? F.eks. lagmatch-formatet. Det er sikkert en del som kunne tenkt seg å delta, men som mangler makker? Kunne klubben hjulpet og spleiset? Det ville vært et inkluderende tiltak.

Klubben kunne også med fordel invitert nye medlemmer til en «oppstartssamling» før sesong, med mulighet for å bli litt kjent.

Et generelt tips er kanskje å være litt proaktiv selv. Forrige sesong var jeg mer bevisst på å sette meg opp i halvfulle flighter. Jeg blir hvert fall mer stresset av å spille med folk jeg ikke kjenner, så synes dette har vært en fin og nyttig eksponering, som flere burde prøve. Du blir litt mer skjerpet, du kan snappe opp masse nyttig fra bedre spillere, og kanskje finner du en golfkompis. Jeg har full forståelse for at golfrunden er en sosial greie, men dersom man ønsker å bli litt bedre, så tror jeg slike erfaringer er nyttigere, enn å pegge opp med de samme folkene gang etter gang.

 

Admiral er 55 år og ønsker vare kul og relevant i en tid som går alt fortere. Men hvordan tenke som en som er 20-30 år yngre? Hva er kult der i går`n og hva er da shit?

Fremfor alt hvordan skjer kommunikasjon? Vegard gi oss eldre litt tips på hvordan f eks «Herregruppen» skal fremstå litt mer sprekere. Vi har ju mailet litt og du har åpnet opp øya på meg men jaggu mangler det hos mange fler som sover fortsatt så vekk oss litt 😊 ?

Tror du må høre med noen som er minst 10 år yngre enn meg for å få noe fornuftig mtp shit og kult og kommunikasjon.. Jeg hakke peiling! Men «Herregruppen» gir meg hvert fall assosiasjoner til old boys fra fotballmiljøet, så kanskje noen faller fra allerede når de ser hva gruppen kaller seg😉

Og så er det sikkert ikke så dumt å eksponere noen litt yngre fjes i div kanaler, for å vise at det finnes golfere der ute som ennå ikke har rundet 60 😉

En kjepphest jeg har mtp litt fornyelse, er spilleformatet i diverse turneringer på Holtsmark. Jeg synes nettogolf er oldschool. Golf er en fantastisk idrett! En idrett der det konkurreres i å bruke færrest slag… Likevel spilles så å si alle turneringer med hcp-kompensasjon. Det fungerer helt toppers i sosiale lag, men burde ikke brutto (kanskje med maks antall slag per hull da…) vært normen i turneringer i regi av klubben? Det er jo det som er golf. Det er utenkelig å skulle spill 8 mot 11 på fotballbanen fordi det ene laget er antatt bedre, eller legge til noen minutter på renntiden til den antatt sterkeste skiløperen. Selv kommer jeg neppe noen gang til å vinne en brutto-turnering på Holtsmark, men da spiller jeg i det minste golf, og konkurrerer som best jeg kan, slik idrett er.

Og burde det vært mer matchplay, f.eks. i noen av onsdagsrundene? Turneringsformatet på Holtsmark er temmelig konservativt gjennom en sesong.

Jeg tror en del yngre medlemmer deler litt av disse tankene.

Kommende sesong så kommer i hvert fall jeg jobbe hardt med og inkludere « den glemte medlem» altså dere fra 20 til 45 år. Vi trente ju sammen i Henriettes trening for lavere hcp, det var stort spenn i alder men vi låg relativt likt i hcp og jeg koste meg veldig med deg og gjengen, og vi fikk fort en følelse av at vi var en gjeng med et mål..

Hva er dine erfarenheter og ev råd til  alder vs hcp og bygge miljø som inkluderer flere?

En veldig fin ting med golf, er at man kan spille og konkurrere et helt liv. Jeg hadde f.eks. en runde med en 84-åring på Asker i fjor sommer, og han svingte mykere enn de fleste 20-åringer. Han hadde også et tenningsnivå, som heller ikke lå så langt etter.. 🙂

Jeg tror ikke hcp og alder er motsetninger, men kanskje det i større grad handler om de som ønsker å bli en bedre golfspiller, og de som først og fremst har golfbanen som en sosial arena. Der kan det kanskje være en økende forskjell i takt med økende alder?

Ta de lærevillige på alvor, uavhengig av alder og hcp. De fleste har nok innsett at de ikke blir en nye Hovland, men mange bruker likevel mye tid, energi og penger på golfsporten, for å prøve å bli så god som mulig. Mestring og ikke minst utvikling, er jo veldig inspirerende for alle. Noen går og hakker slik man gjorde i fjor og året før, og har det helt fint slik, mens andre er mer opptatt av å lære og bli bedre. Begge deler er helt greit. Men det må være lov å ha litt ambisjoner med golfen sin, og da også forvente å bli tatt litt på alvor dersom man f.eks. dukker opp på treninger.

Vegar L Sand

Litt tunge men veldig viktige spørsmål så avslutter med nyheten  «5 kjappe fra ruffen»

 

 1. Beste bane du spilt?

Lofoten links i fjor sommer. Midnattsol og vindstille, halleluja. Faktisk flottere og bedre enn forventet.

 1. Hvem er ditt golf ikon?

Tom Robert Bergan. For en speller!

 1. Hva er mest mys med golf?  Mys=kos)

Golf er en umulig sport.. Utvikling og progresjon, to skritt frem, så ett tilbake, hele veien. Du tror du har knekt koden en dag, og så er det full meltdown neste dag.. Til tider utrolig frustrerende, men sinnsykt fascinerende og moro å lære noe nytt. Og så er det litt tilfredsstillende å se på TV at selv de beste i verden av og til shanker og rører det til, de også.

 1. Du vinner 400 mille på Eurojackpot og ønsker endre noe på vår underbare bane-hva gjør du? (RTJ må godkjenne 😊)
  • Tak, flomlys og trackman på rangen:)
  • Drenering, drenering, drenering
  • Gjort alt for å forlenge sesongen med noen uker i hver ende. Vi bor i Norge, og burde kanskje akseptere at forholdene blir litt ymse på start/slutt. Noen klubber er veldig på service-siden og holder åpent omtrent til snøen ligger. Så blir kanskje ikke forholdene helt strøkne ved sesongstart året etter, men at en lenger sesong trumfer dette.
 2. Jeg er/var sonics23, du er var/veggis på et kjent golfforum som nå er dødt. Hvor diskuterer man nå golf på nettet?

Jeg har blitt en youtube-addict etter at jeg startet med golf. Mange gode og nyttige tips der, selv om jeg tror at man kan gå seg litt vill i tips-jungelen. Men hvor diskusjonene foregår, det aner jeg ikke.. dessverre

VLS2
Dette blev en lang og veldig inngående samt personlig fin intervju med et av våre nye medlemmer og mye tyder på at vi i klubben, inkludert 55 gutta på verandaen, tar  emot de nye på en fin måte. 
Takk Vegard for at du satte av tid å delta I Kikkerten Til Admiral
Picture of Caj Holm

Caj Holm

Wärmlänning, kom til Norge 1998, startet med golf i 2003.... Kom til Norge grunnet idretten og Eliteserie trener Innebandy.....

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

18°C
Clear sky
onsdag
49%
03:57
Min: 9°C
982
22:45
Max: 18°C
WNW 2 m/s
torsdag
20°C
10°C
fredag
19°C
8°C
lørdag
14°C
11°C
søndag
19°C
10°C
mandag
24°C
10°C
tirsdag
24°C
12°C
onsdag
0°C
0°C

Banetilstand

Golfbiler kun på grusveier Venstre side av green 11 er å betrakte som GUR