I Kikkerten Til Admiral-Henriette Syr

Admiral tar pulsen på klubbens medlemmer og det som skjer ellers i golfverden

Velkommen til 2024 og snart en ny sesong på Holtsmark. Kommende sesong skal Admiral med god støtte fra media avdelningen til herregruppen bidra med litt sprekere innslag på hjemmesiden. Her kommer du møte våre medlemmer og her kommer du få lese litt om golf generellt.  Det er ingen master oppgave som presenteres da Admiral er en enkel gutt fra Wermland. Tanken er mer av litt lettere lesestoff som skal underholde deg og kanskje inspirere deg videre samt i noen tillfeller også få fine tips til en bedre golfopplevelse.

Admiral er en gammel rocker (med en kjærlighet for Carola Häggkvist)  så til de grader men ikke tonedøv, Derfor er det på sin plass at første man ut i Kikkerten er en kvinne-nemlig vår nye Head Pro Henriette Syr.

Henriette

Du har nå tatt over etter Per som Head Pro og det er stort da han er syvende far i huset typ…

Hva tenker/føler du om det og i hvilken grad kommer vi medlemmer og weekend warriors merke en forskjell?

 Jeg er livredd og kjempeklar på samme tid! Per har jo vært med å bygge klubben fra grunn av. Skape noe ut av ingenting og det er helt utrolig inspirerende alt han har fått til. Jeg vil selvfølgelig fortsette å lære så mye som mulig fra han og videreføre mye av det han har lagt i grunn.

Samtidig gleder jeg meg til å prøve ut nye ting og sette mitt preg på virksomheten fremover. Forhåpentligvis kommer det mer gull, enn gråstein.. Men det får medlemmene bedømme! Jeg håper bare jeg får lov til å være med på utviklingen av Holtsmark Golfklubb i MAAAANGE år fremover. Per hadde 20 år, så da må jeg jo nesten gå for 25, haha 😊

Vi ser i kalender og vips så er det jaggu midtveis i januar og sesongen nærmer seg.

Hvordan og hva skal jeg prioritere frem mot sesongstart som weekend warrior?

 En av de største fordelene vi har med vår lange vintersesong er jo å opparbeide seg en god teknikk. Få et bra balltreff og en sving som er repeterbar. Under vinteren kan man faktisk klare å gjøre en endring uten at man blir distrahert av banespill osv. Bruk det til din fordel.

 Noen enkle ting /øvelser jeg kan gjøre hjemme?

 Sving og se seg selv i speil. Trenger ikke være med en golfkølle, kan være med et kjøkkenredskap eller liknende. Sving og se hvordan kroppen rører seg i speil. Ser det like bra ut som på tv? Lite tips er jo også å trene litt tøying gjennom vinteren! Det gir nesten alltid mer lengder og det forebygge skader.

Putting er jo også mulig å trene hjemme. 1 meters putter på teppe? Slå gjennom en «port» eller to pegger? 3 putter kan fort senkes til 2 putter når sommeren er tilbake.

 

Mange  weekend warriors fører veldig nøysom statistikk, usikker på hva de gjør med den…

Hva er ditt råd vedr statistikk og bruk av den?

 Min anbefaling er å ha noe/noen å sammenlikne seg med og måles mot. Hva betyr å ha 11 greentreff? Er det bra eller dårlig? Hvordan korrelerer det med puttingen? Eks. I snitt har jeg 39 putter og 8 greentreff. Hvor kan jeg da hente flest slag?  

Om man ønsker å føre ordentlig statistikk ville jeg funnet en app eller et program som overfører dette til strokes gained! Her får man virkelig se hvor man taper slag og hva sine styrker i spillet er. Anbefales på det sterkeste om man ønsker å gjør som de beste og om man er veldig glad i masse tall.😊

 

 Nytt år er ensbetydende med nytt utstyr fra alle OEM, og som kjent er alle køller supre inntil du eier dem 😊

Hvis du hadde prioritert en endring i bagen hos en weekend warrior på generelt basis-hva hadde det vart?

 Om man skulle sjekket noe med utstyret før ny sesong hadde jeg først sett på grep. Alt for mange har gamle, slitte og glatte grep. Det er relativt billig og lett å få byttet. Men det kan ha ganske mye å si. Spesielt om det regner like mye som forrige sesong. (Krysser alle fingre og tær for at ikke det skjer).

Neste hadde vært wedger. Nå er ikke wedger det beste å gjøre fitting på innendørs da det er ganske stor forskjell fra å slå på matte til gress. Men wedger hadde jeg nok tatt en sjekk på så fort sesongen dras i gang. Mange som kunne fått mer spinn og bedre distansekontroll med litt oppgraderte wedger.

 

 Nå har du et år bak deg i nydelige 3410.. Hva var beste minne fra Holtsmark under 2023?

Beste minne fra 2023 er ikke lett.. Men jeg synes jubileumsturneringen og KM var veldig gøy! Begge turneringene viste virkelig det gode klubbmiljøet Holtsmark har. Det skulle jeg ønske flere kunne komme og kjenne på. For eksempel, under KM var været så dårlig at det ble avbrutt dag to, men likevel hadde vi fullt klubbhus under premieutdelingen søndag. Det synes jeg var veldig gøy å få ta del av.😊

Her var det mye bra fra vår nye head pro. Noen liker Coute de Boeuf, noen liker nakke kotelett. I kikkerten til Admiral skal fange alle smaker og sanser og Henriette leverer så til de grader her på det området. Les hennes tips en gang til- gjør noe med det og når rangen åpner så ta en pro time med Henriette hon fortjener det og du fortjener det.  

Det var første kikkert til Admiral, send gjerne en mail til caj.holm@ebnett.no og gi ris eller ros ELLER ønske om kommende tema. Takk til Henriette som tog seg tid til dette mitt oppi sin trener utdanning i Stockholm.

 

Picture of Caj Holm

Caj Holm

Wärmlänning, kom til Norge 1998, startet med golf i 2003.... Kom til Norge grunnet idretten og Eliteserie trener Innebandy.....

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

16°C
Scattered clouds
torsdag
83%
04:33
Min: 14°C
986
22:19
Max: 21°C
WNW 1 m/s
fredag
22°C
15°C
lørdag
22°C
13°C
søndag
20°C
12°C
mandag
20°C
14°C
tirsdag
19°C
11°C
onsdag
21°C
9°C
torsdag
0°C
0°C

Banetilstand

Venstre side green 11 er å betrakte som GUR