Tirsdagsgolf 2021

NSG Lagmesterskap

Kommende helg stiller Holtsmark GK med hele 3 lag på to forskjellige baner i Norsk Seniorgolf sitt lagmesterskap. I den forbindelse har vi tatt en liten prat med lagkapteinene Caj Holm, Per-Morten Jensen og Annelene Søyland for å sikre oss at lagene er klare for «kamp».

Caj Holm er kaptein for herrenes lag som skal spille på vakre Norsjø Golfpark. Her er hans meninger om helgens utsikter.

62B87807 FCFE 4C31 A1FF 822983F38E4B
 1. Hvordan er oppsettet av laget for helgens mesterskap? Hvem spiller hva og med hvem?

Vi kjør bestball lørdag og setter Caj sammen med Trond så Trond kan vare King Kong med Driver og Caj sikre utslag. I 2:e ball spiller Stig Arne «Sam» Mellerud sammen med selveste Monster master Bjørn. Det er en sterk kombo med. Begge stødige fra tee og med bra lengder!

Søndag er det singler og opp til den enkelte der de 3 beste scorene teller…

 1. Hva er din spådom for helgen som kaptein resultatmessig?

Jeg føler vi har det sterkeste laget noensinne, men det er konkurranse og det er i helgen det gjelder. Vi MÅ ned mot paret i bestball og ALLE må levere i singlene på søndag-da kan vi vinne hele greia

 1. Hvordan har forberedelsene til turneringen vært for laget?

Vi har hengt sammen med treninger i HGT samt spiller 2 runder sammen i tirsdagsgolfen. All kommer på herretrening torsdag denne uke. Fredag reiser vi ned tidlig for inspill og lagen møtes i en bestball der taperlaget spander en øl på vinnerlaget til kveldens middag

 1. Er gutta/jentene i form?

Jo virker som den er stigende på alle, CAP er stabilt god ? Ser at flere av gutta har vart særs ivrige i ferien med trening og spill, så vi kommer ikke rustne vi.

 1. Hvordan passer banen dere skal spille laget som en helhet?

Vanskelig å si, vi har med mye ildkraft fra tee og den må brukes fornuftig. Spesielt fra hull 6 til 14, her må vi skjønne det finnes flere køller i bagen en driver ?

Som vanlig blir speed greener en utfordring men vi kjør obligatorisk putte trening lørdag etter runden, så vi er skjerpet til singlene søndag.

 1. Blir det en topp 3 plassering på Holtsmark?

Vi bør klare en pall plassering men slagen skal slås og vi teller til slutt.

Per-Morten Jensen stiller som kaptein for herrelaget som skal spille Kongsberg GK. Her er hans tanker om helgens turnering.

Ove naerspills kongen 2021
I mangel på et akseptabelt bilde av Per-Morten, stilte Ove opp som modell.
 1. Hvordan er oppsettet av laget for helgens mesterskap? Hvem spiller hva og med hvem?  

Det spilles golf over to dager med en runde på lørdag og en på søndag. Lørdagsrunden er en bestballrunde med to spillere på hvert lag. Her spiller Simon Wallin og Vidar Esperum sammen, men Kjell-Arne Sveinsen og Per-Morten Jensen utgjør den andre duoen

 1. Hva er din spådom for helgen som kaptein resultatmessig?

Holtsmark stiller med et sterkt lag og vi har alle 4 tro på at vi skal kunne slå godt fra oss i turneringen. Plassering er selvfølgelig vanskelig å spå, da dette også er avhengig av hvor sterke lag de andre klubbene stiller med. Vi har alikevel tro på en sterk plassering

 1. Hvordan har forberedelsene til turneringen vært for laget?

Alle gutta har fått spilt en del golf gjennom sommeren og mener at spillet er relativt bra om dagen. Det har blitt levert tidvis gode scorer av gutta på laget på flere tirsdagsgolfer og andre turneringer de har deltatt i. Vi har alle fått spilt inn på Kongsberg med både en og flere runder. Sånn sett sitter vi igjen med inntrykket av at vi kjenner både fairways, greener og ikke minst roughen godt ?

 1. Er gutta/jentene i form?

Ingen tvil. Vi kjenner oss i knallform alle sammen

 1. Hvordan passer banen dere skal spille laget som en helhet?

Kongsberg er en bane vi kjenner godt fra tidligere også. Dette er en morsom bane med varierte hull. Banen kan spilles relativt lang. Når vi har spilt innspillsrunder her opplever vi at det er fine fairwayer og raske greener. Greenene har et litt annet gress enn hva vi er vant til fra Holtsmark. Vi må nok bruke litt tid på å vende ss til både speed og «breaks» her. På treningsrunder har vi også fått mulighet til å slå en del slag fra roughen ? her er det tett og seigt. Konklusjonen er at det er enkel; slå rett og legg ballen på kortklipt gress. Det er mye lettere å gjøre birdies og par derifra ?

 1. Blir det en topp 3 plassering på Holtsmark?

Vi opplever at vi stiller med et godt lag, men plassering er som sagt også avhengig av hvor sterke de andre lagene er. Topp-3 hadde vært veldig moro

Annelene Søyland er kaptein for damelaget som også skal spille på Kongsberg. Det er første gang Holtsmark stiller et damelag, og det er utrolig moro at de fire spreke damene vil representere klubben. Her er kaptein Søyland sine tanker.

01501BAF D80F 48D4 B0FA 1E43BABCDA8E
Evangeline er selvfølgelig med i laget, og garanterer topp humør hele helgen

1. Oppsettet for helgen er følgende:Fourball lørdag:  Marie og Siw, Evangeline og Annelene  Søndag spiller vi single match alle 4 hvor de tre beste scorene er tellende.

2. Jeg har prøvd å se inn i spåkule og jeg opplever at jeg kan skimte brukbare resultater med et motivert lag som gleder seg til turneringen.

3. Alle fire har har hatt en felles runde på Kongsberg tidligere i sommer, 2 av oss har hatt to runder og 1 har hatt tre runder. Helgen som var spilte vi både lørdag og søndag på Holtsmark.  Vi støtter hverandre, gir gode råd og holder fokus på at vi skal også ha det gøy under turneringen.  Vi har godt litt gjennom regelverket, her skal vi gå gjennom ytterligere.

4. Jentene er i form lagmessig samt humørmessig. og forhåpentligvis også spillmessig. Vi har det veldig hyggelig sammen og det er viktig for motivasjonen.  Vi støtter hverandre både i korte og lange slag, gode og mindre gode putter.

5. Vi har snakket litt om hva vi tenker om banen og den passer oss forsåvidt godt. Fredag skal vi gå gjennom baneguiden sammen og se hvordan vi hver og en kan legge en plan for mer strategisk spill.  Dette gjelder gjerne hull 1, da det er viktig å ha en god følelse for å komme i siget.  Deretter gjerne hull 13 og 16, hvor der er vann og litt artige hindere og smårusk.

6. Det er første gang Holtsmark stiller med damelag for NSG så jeg våger ikke legge noe press på laget. Vi konkurrerer mot andre sterke lag, men vi kjører på, spiller så godt vi kan og holder en god rytme og nervene under kontroll.  Vi vinner hvertfall «laget med den beste stemningen»

Picture of Mikkel Opsahl

Mikkel Opsahl

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

18°C
Clear sky
lørdag
46%
04:33
Min: 9°C
991
21:58
Max: 22°C
SSE 1 m/s
søndag
24°C
8°C
mandag
20°C
12°C
tirsdag
23°C
11°C
onsdag
23°C
11°C
torsdag
22°C
12°C
fredag
24°C
13°C
lørdag
0°C
0°C

Banetilstand

Golfbiler kun på grusveier