Tirsdagsgolfen 2021

Turneringskomiteen har nå i hele høst jobbet med å forbedre Tirsdagsgolfen foran sesongen 2021. Vi føler nå at vi har kommet frem til et oppsett som gjør at vi kan spille denne turneringsserien så rettferdig som mulig i 2021.

Følgende oppsett vi derfor gjelde for 2021 sesongen.
– Ditt hcp vil avgjøre hvilket utslag du skal spille fra
– Kun de som har hcp 17,0 og nedover kan delta i bruttoklassen
– Herre hcp +8,0 – 17,0 spiller fra utslag 58
– Herre hcp 17,1 – 27,0 spiller fra utslag 52
– Herre hcp 27,1 – 54,0 spiller fra utslag 47
– Alle damer spiller fra utslag 47
– Nettoklassene spilles med maks score netto dobbel bogey
– Livescore benyttes som tidligere sesonger
– Man kan spille Tirsdagsgolfen når som helst på tirsdager. Spiller man utenfor shotgunstart må man ha med seg markør.
– Alle scorer MÅ være lagt inn i livescore før kl 21:30. De scorene som ikke er registrert innen den tid vil ikke telle, og man vil da bli oppført med NR (No Return).
– Order of Merit (OoM) vil nå være slagbasert. To klasser som tidligere, men i 2021 så vil det være netto slag og brutto slag som teller i OoM
– 6 runder vil være tellende på OoM
– 3’er flighter
– I shotgunstart vil vi sette dere opp klassevis. Det vil si at vi får samme utslag på alle spillere innad i flighten

Hvorfor disse endringene er det sikkert en del som spør seg nå. Vi opplever at vi i 2020 sesongen har hatt en del hendelser som vi har sett oss nødt til å «luke bort». Fritt valg av utslagssted har vært en av de tingene. Det har blitt spekulert i å spille fra 52 utslaget for å hevde seg i brutto klassen, og vi ser også at dette blir urettferdig for de som ikke benytter seg av dette «smutthullet».

I tillegg er det ønskelig å få opp det generelle spilltempoet på shotgunstarten. I Turneringskomiteen har det blitt diskutert ulike tiltak på hvordan man kan få til det. I enkelte tilfeller har vi opplevd spilletider på opp mot 5 timer. Det er alt for lang tid, og noe vi må luke bort. Et av tiltakene er jo at man nå får samme utslagssted innad i flighten. Det vil hjelpe en del. I tillegg vil vi nå starte shotgunstarten på følgende måte:
Klasse A og B starter «lengst ut på banen. Det vil si at de går først i køen. Så vil klasse C starte etter de, og klasse D starte bakerst.
Dette tiltaket vil være med på å holde flyten oppe på banene, og forhåpentligvis forhindre at noen må stå å vente på flighten foran seg.

Ikke vær han her ute på golfbanen

Spilltempo er noe vi kommer til å ha veldig fokus på i sesongen 2021. De første rundene av Tirsdagsgolfen i 2021 vil vi ha flere Marshalls ute på banen for å passe på at spilltempo holdes oppe. Vi vil også gjennomføre et lite infomøte før første runde der vi går igjennom enkle rutiner som gjør at vi kan få en fin opplevelse der ute.

Håper alle ser positivt på disse endringene, og at vi alle kan jobbe for at Tirsdagsgolfen fortsatt skal være den flotte ryggraden i klubbmiljøet som den har vært i lang tid nå.

Mikkel Opsahl

Mikkel Opsahl

Nye innlegg

Følg oss

Golfbox

Dagens status

Sylling

-14°C
Broken clouds
mandag
82%
07:57
Min: -14°C
989
14:22
Max: -11°C
NNW 1 m/s
tirsdag
-10°C
-14°C
onsdag
-9°C
-11°C
torsdag
-8°C
-13°C
fredag
-2°C
-8°C
lørdag
1°C
-1°C
søndag
1°C
-2°C
mandag
-1°C
-1°C

Banetilstand

Anlegget er stengt for sesongen